top of page

Μαθήματα χορού της κοιλιάς

(in English)

Πληροφορίες | Information

www.saratoscano.com

toscano.sara@gmail.com

avatontheatre@gmail.com

Ο χορός της κοιλιάς ήταν ένας χορός της γέννησης.

 

Παραδοσιακά ο χορός αυτός γινόταν από τις γυναίκες ανάμεσα σε άλλες γυναίκες στην θαλπωρή των σπιτιών τους. Θεωρείται ένας ιερός χορός επειδή ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των γυναικών, ισχυροποιεί και αναπτύσει την επαφή με το σώμα τους και τις προετιμάζει για τον τοκετό.

 

Οι αισθησιακές κινήσεις του Χορού της κοιλιάς όπως οι τα κουνήματα της λεκάνης, τα χορευτικά οχτάρια και οι κυματισμοί στην ουσία έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την δυσφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να διευκολύνει τους πόνους της γέννας.

 

Αλλά υπάρχουν και άλλα ωφέλη. Ο χορός της κοιλιάς βοηθάει τις εγκύους να ανακτύσουν την εμπιστοσύνη στο σώμα τους. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να γιορτάσουν αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής καθώς τις φέρνει σε επαφή με την θυληκότητά τους, τις προσκαλεί να εξερευνήσουν τον φυσικό αισθησιαμό τους και τις βοηθάει να αγκαλιάσουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στα σώματά τους.

 

Χορεύοντας μεταξύ άλλων μέλοντικών μαμάδων είναι ένας δυνατός τρόπος να υποστηρίξουμε η μια το ταξίδι της άλλης και μια ενδυναμωτική εμπειρία που αυξάνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών και την ικανότητά τους να γεννήσουν.

 

Φυσικά οι κινήσεις του χορού της κοιλιάς είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να δημιουργηθεί μια σύνδεση με το μωρό.

 

 

Σχετικά με τα μαθήματα

 

Κάθε μάθημα ξεκινάει με ένα χαλαρό ζέσταμα με τεχνικές του χορού της κοιλιάς που είναι απολύτος ασφαλείς για την έγκυο. Συνεχίζει με συναρπαστικές χορευτικές σεκάνς ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες και δυνατότητες των γυναικών και τελειώνει με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού υπό την επίβλεψη και τις συμβουλές της καθηγήτριας.

 

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας πριν ξεκινήσετε τα μαθήματα ώστε να είστε σίγουρες ότι είναι ασφαλές για εσάς να κάνετε ασκήσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Τα μαθήματα είναι στα Αγγλικά αλλά η καθηγήτρια καταλαβαίνει και μπορεί να μιλήσει Ελληνικά.

 

 

Ωφέλη

 

Τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν να:

  • Αισθανθείτε μια αισθησιακή μαμά

  • Ξανά ανακαλύψετε την θυληκότητά σας

  • Χτίσετε μια θετική εικόνα για το σώμα σας

  • Μειώστε το στρες

  • Ενδυναμώστε τους μυς της λεκάνης

  • Ανακουφήσετε την οσφυαλγία

  • Μειώσετε την κόποση και την δυσφορία

  • Μάθετε κινήσεις που βοηθάνε στον τοκετό

  • Γνωρίσετε άλλες μέλλουσες μητέρες

  • Να γνωρίσετε στο μωρό σας τον μαγικό κόσμο του χορού

 

 

Σχετικά με την Σάρα Τοσκάνο

Η Σάρα Τοσκάνο είναι χορεύτρια της κοιλιάς και μητέρα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λισαβόνα και ασχολείται με τον χορούς της Ανατολίτικους Χορούς από τα 19. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού ενός έτους και καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της χόρευε και χρησιμοποιούσε τον χορό της κοιλιάς ως άσκηση, ψυχαγωγία και πηγή γνώσης. Μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες ανακάλυψε ότι ο χορός της κοιλιάς προσφέρει πολλά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν τις εγκύους να αντιμετωπίσουν τις σωματικές και συναισθηματικές μεταμορφώσεις της εγκυμοσύνης.

 

Μέχρι και τον 7ο μήνα κατάφερε να δουλεύει χορεύοντας σε παραστάσεις, φεστιβάλ και γάμους και ακόμα και λίγες μέρες πριν γεννήσει έκανε ασκήσεις στο σπίτι ώστε να δυναμώσει το σώμα της και να το ετοιμάσει για την διαδικασία του τοκετού. Η Σάρα δίνει ιδιαίτερη βάση στις εμπειρίες άλλων εγκύων και για αυτό έχει συλλέξει ιστορίες και συμβουλές άλλων γυναικών που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το αρχαίο είδος χορού ώστε να μάθει και να μοιράσει την γνώση.

 

Η Σάρα είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια “World Dance” με ειδίκευση στον Ανατολίτικο χορό από το «Rotterdam's Foundation for Arts' Education» της Ολλανδίας. Στα σεμινάριά και τα μαθήματά της εστιάζει σε κινησιολογικές τεχνικές αλλά και βοηθήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μέλλουσες μητέρες για να ευχαριστηθούν αυτούς τους 9 μαγικούς μήνες.

(In English)

 

Belly Dance was a birth dance.

 

Traditionally practiced by women among women in the intimacy of their homes, Belly Dance was regarded as a sacred dance because it strengthen the bonds among women, put them in contact with their own bodies and prepared mothers for labor.

 

Sensual Belly Dance movements like the pelvic rolls, figures-of-eight and undulations are actually designed to reduce discomfort during pregnancy and ease labor pain.

 

But there is more. Belly Dance helps pregnant women regain trust in their bodies. It is a beautiful way to celebrate this challenging stage of life since it puts them in contact with their femininity, invites them to explore their natural sensuality and helps them embrace the changes that are happening in their bodies.

 

Dancing among other expectant Mom’s is a powerful way to support each others journeys and an empowering experience that increases women's confidence in their ability to give birth.

 

Moreover, swinging and dancing the baby in the womb is a privileged way to develop a bond with baby.

 

 

About the classes

 

Check with your doctor or gynecologist before beginning the classes, to be sure that it is safe for you to exercise during your pregnancy.

 

The classes in English but the teacher understands and will be able to speak with you in Greek.

 

 

About Sara Toscano

 

Sara Toscano is a Belly Dancer and a mum. Born and raised in Lisbon she has studied Middle Eastern dances from the age of 19. She lived in Amsterdam where she was a member of the acclaimed belly dance troupe Baladi, performing extensively in Arabic events. She is a certified World Dance teacher, with a specialization in Belly Dance by the Rotterdam's Foundation for Arts' Education in The Netherlands.

bottom of page